Ořechovo-makový chléb bez kynutí

01-11 / 2021

70 minut                             4 osoby 

 

300 ml vlažné vody

1 lžička krupicového cukru 

1 balení sušeného droždí 

400 g hladké mouky 

sůl 

2 lžíce celého máku 

50 g posekaných vlašských ořechů

 

Vodu, cukr a droždí rozmíchejte v míse, přidejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Nakonec do těsta lehce vmíchejte celý mák a ořechy. Bochánek vložte do malé zapékací mísy vyložené pečicím papírem a  pečete v předehřáté troubě na 200 °C zhruba hodinu. Během pečení můžete občas potřít slanou vodou. Zda je chleba hotový poznáte pomocí špejle. Těsto nesmí lepit. Každá trouba peče jinak, a tak se může čas pečení lišit.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech