Pečená kachna s makovou nádivkou a šípkovým zelím

01-11 / 2021

4-6 osob                7 hodin 

 

1 kachnu

1 lžíci kmínu 

1 lžíci soli 

10 rohlíků

250 ml mléka 

pepř 

1 lžičku perníkového koření 

8 vajec 

2 lžíce celého máku 

velkou hrst pokrájené pažitky

600 g červeného sterilizovaného zelí 

3 lžíce šípkové marmelády

 

Kachnu si omyjte, osušte, důkladně osolte zvenku i zevnitř a posypte kmínem. Přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C půl hodiny. Poté teplotu snižte na 120 °C a pečte cca 5 hodin. Po pěti hodinách alobal sundejte, zvyšte opět teplotu na 180 °C a dopečte ještě půl hodinky, aby vám vznikla krásná zlatavá a křupavá kůrka.

Doba pečení vždy záleží na velikosti drůbeže. Během pečení kachny si připravte nádivku. Rohlíky pokrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Do této směsi si rozšlehejte vejce a přidejte sůl, pepř, celý mák, perníkové koření a pažitku.  Vše zamíchejte a vložte na plech s pečicím papírem. Do nádivky můžete přidat i mandlové lupínky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 30-40 minut. Sterilizované zelí v hrnci duste do změknutí. Ke konci vmíchejte šípkovou marmeládu a odstavte z ohně.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech