Řepná polévka s bramborovo-makovými knedlíčky

01-11 / 2021

4 osoby            1 hodina

 

 

2 velké červené řepy

1 brambora

1/2 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce másla

1 l vývaru

 

Knedlíčky

 

200 g vařených brambor

150 g hrubé mouky

sůl 

1 vejce

3 lžíce celého máku 

 

 

Na másle osmahněte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a nakonec i očistěnou nakrájenou řepu a bramboru, vše krátce orestujte a zalijte vývarem. Vařte tak dlouho, dokud řepa i brambora zcela nezměknou. Pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte do hladké konzistence. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

 

Bramborovo-makové knedlíčky 

 

Uvařené brambory nechte vystydnout a nastrouhejte je na jemném struhadle. Přidejte sůl, vejce, mouku a celý mák. Vše zpracujte v kompaktní těsto (je-li třeba, přidejte mouku).

Z hotového těsta vytvarujte knedlíčky, které vařte ve vroucí, osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, budou hotové.

 

TIP:  Při podávání můžete polévku podle chuti zakápnout zakysanou smetanou, nebo ještě lépe makovým olejem pro zvýraznění chuti máku.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech