Hruškový štrůdl s mákem a sušenými meruňkami

01-11 / 2021

Recept:

10 osob                                               1 hodina 

 

1 balení listového těsta (275g)

600 g očištěných hrušek bez jadřinců

1 lžíce třtinového cukru

1 lžička skořice

50 g sušených meruněk

1 vejce

2 lžíce celého máku 

 

Listové těsto si vyválejte na tenký plát. V misce smíchejte na malé kostičky pokrájenou hrušku, cukr, skořici a meruňky. Směs navrstvěte na připravené těsto a opatrně zaviňte do štrůdlu. Hotovou šišku štrůdlu potřete rozšlehaným vejcem a posypejte celým mákem. Pečete v předehřáté troubě na
170 °C  asi 45 minut.

TIP: Celým mákem můžete posypat i náplň štrůdlu.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech