Vanilkové rohlíčky s bílým mákem

01-11 / 2021

Křehké rohlíčky můžete mít mandlové, lísko-oříškové, z vlašských ořechů nebo taky makové. Pro tento recept vyzkoušejte mák bílý, ten rohlíčkům propůjčí ořechovou chuť.

 

Recept:

1 a 1/2 hodiny                  10 osob

 

200 g másla

250 g hladké mouky

2 žloutky

80 g cukru moučka 

100 g bílého celého máku

 

Na obalení:

200 g cukru moučka 

1 vanilkový cukr

 

Veškeré ingredience na těsto smíchejte a zpracujte v hladké kompaktní těsto. Zabalte jej do potravinářské folie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Mezi tím si předehřejte troubu na 170 ̊C  a připravte si do velké mísy směs moučkového a vanilkového cukru na obalování. Odpočaté těsto vyjměte z lednice a tvarujete na přibližně stejně velké rohlíčky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 5 minut (délka pečení záleží na velikosti rohlíčků). Hotové, ještě teplé rohlíčky obalujte v cukrové směsi.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech