Mák a maliny? Pro někoho možná nezvyklá kombinace. Jemně kyselé maliny však dodají tyčinkám ten správný šmrnc. V tomto receptu se makový protein nepoužije do těsta, ale k obalení.
Recept
4 ks 15 minut + čas na ztuhnutí
150 g mandlové mouky
3 lžíce malin sušených mrazem
40 g makadamového másla
2 lžíce medu
4 lžíce mandlového mléka
3 lžíce makového proteinu na obalení
Smíchejte veškeré ingredience, kromě proteinu. Vzniklé těsto upěchujte do formiček a nechte ho 15 minut ztuhnout v lednici. Následně tyčinky z formiček vyndejte a začněte je obalovat v makovém proteinu. Hotové tyčinky můžete ještě dozdobit zbylými malinami. Všimněte si, že po rozkrojení tyčinky je vidět obsah malin i uvnitř, těsto tak není jen o makovém proteinu, ale také o malinách, které se s ním krásně snoubí.