Čokoládové proteinové tyčinky

11-11 / 2021

Čokoláda zlepšuje náladu a povzbuzuje. Makový protein obsahuje velké množství vápníku. Už jenom tyto dvě ingredience dělají z „čoko“ tyčky nerozlučnou dvojku.

 

Recept

5 ks        30 minut + čas na ztuhnutí

 

100 g ovesné mouky 

30 g makového proteinu 

2 lžíce kokosu

80 g arašídového másla 

1 lžíce javorového sirupu

10 lžic kokosového rostlinného mléka 

3 lžičky kakaa na vaření 

+ hořká čokoláda na polití

 

Poslední, třetí recept na tyčinky z makového proteinu má opět stejný postup jako ty předchozí. Ingredience smíchejte v kompaktní těsto, naplňte do formiček a nechejte 30 minut ztuhnout v lednici. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu, kterou následně využijete k polití ztuchlých tyčinek z lednice. Hotové tyčinky pokládejte na pečicí papír a uložte je zpět do lednice, dokud čokoláda neztuhne.

 

Proteinové tyčinky jsou skvělou svačinou při cvičení, na výlety nebo jako rychlé doplnění energie do práce. Semínková tyčinka s makovým proteinem zklidní náročný den. Malinová připomene svojí chutí letní dny a čokoládová tyčinka přijde vhod při hříšné sladké chvilce. Výroba není vůbec náročná a tyčinku budete mít do pár minut na talíři.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech