Čokoláda zlepšuje náladu a povzbuzuje. Makový protein obsahuje velké množství vápníku. Už jenom tyto dvě ingredience dělají z „čoko“ tyčky nerozlučnou dvojku.
Recept
5 ks 30 minut + čas na ztuhnutí
100 g ovesné mouky
30 g makového proteinu
2 lžíce kokosu
80 g arašídového másla
1 lžíce javorového sirupu
10 lžic kokosového rostlinného mléka
3 lžičky kakaa na vaření
+ hořká čokoláda na polití
Poslední, třetí recept na tyčinky z makového proteinu má opět stejný postup jako ty předchozí. Ingredience smíchejte v kompaktní těsto, naplňte do formiček a nechejte 30 minut ztuhnout v lednici. Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu, kterou následně využijete k polití ztuchlých tyčinek z lednice. Hotové tyčinky pokládejte na pečicí papír a uložte je zpět do lednice, dokud čokoláda neztuhne.
Proteinové tyčinky jsou skvělou svačinou při cvičení, na výlety nebo jako rychlé doplnění energie do práce. Semínková tyčinka s makovým proteinem zklidní náročný den. Malinová připomene svojí chutí letní dny a čokoládová tyčinka přijde vhod při hříšné sladké chvilce. Výroba není vůbec náročná a tyčinku budete mít do pár minut na talíři.