Makové lívance se špenátem, nivou a ořechy

12-11 / 2021

Lívance můžete snídat, obědvat i večeřet. Navíc jsou univerzální a chutnají na slano i na sladko. Tyto jsou extra makové, obsahují jak makový protein, tak i makový olej. Kdyby bylo máku i tak málo, můžete si je semínky i posypat.

 

Recept

4 osoby, 45 minut 

 

na těsto:

250 g hladké mouky                                       

50 g makového proteinu 

1 prášek do pečiva 

1 špetka soli 

2 lžíce makového oleje 

2 vejce

300 ml mléka 

 

na špenát a dozdobení:

4 stroužky česneku 

1 lžíce oleje 

250 g čerstvého špenátu 

200 g Nivy 

hrst vlašských ořechů

sůl 

pepř

olej na smažení

 

Veškeré ingredience na těsto smíchejte za pomocí mixéru, dokud se vše nespojí (nelekejte se, těsto je poměrně hutné).  Lívance osmažte z obou stran na rozpálené pánvi s trochou oleje. Hotové lívance si zatím nechte stranou a můžete se pustit do špenátu. 

Oloupejte česnek a pokrájejte jej na tenké plátky. Plátky česneku osmahněte na trošce oleje, přidejte sůl, pepř a nakonec stáhněte plamen na úplné minimum a přidejte špenát. Až vám špenát zavadne, odeberte ho z ohně a naservírujte na lívance. Na vrchu posypte lívance ještě nadrobenou nivou a ozdobit je vlašskými ořechy. 

TIP: Těsto na lívance lze použít i na sladký recept. Hotové lívance můžete dochutit například domácí marmeládou, jogurtem a ovocem. 


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech