Proč zařadit makový protein do svého jídelníčku?

15-11 / 2021

Makový protein je velmi bohatým zdrojem minerálů přirozených pro mák, ze kterých významně vyčnívá vápník. Pouhé dvě polévkové lžíce makového proteinu v sobě obsahují průměrnou denní dávku vápníku danou pro lidský organismus. Používá se jako příměs do müsli, ovesných kaší, smoothies či do těsta na pečení. Makový protein příjemně voní i chutná, je vhodný do sladkých i slaných pokrmů.

 

Makový protein vzniká ze sekundární suroviny lisování – z výlisku. Obsahuje cenné minerály a vlákninu. Oproti celým semenům je jednak obsah cenných látek koncentrovanější a lépe stravitelnější a také se sníženým obsahem tukové složky. Ocení ho všichni příznivci FIT a RAW stravy, dobré kuchyně, celiaci, vegani, nemlékaři, sportovci i nesportovci. Je vhodný i při redukci váhy a stavbě svalové hmoty.

TIP: Vyzkoušejte makový protein od Bohemia Olej, který je vyroben z Českého modrého máku.

Recepty najdete zde:

- Semínkové proteinové tyčinky 

- Malinové proteinové tyčinky 

- Čokoládové proteinové tyčinky 

- Makové lívance se špenátem, nivou a ořechy


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech