Nepečený makový cheesecake

02-08 / 2021

Lehká klasika letních dní. Kombinace kyselé a sladké chuti řadí cheesecake mezi nejoblíbenější kousky kaváren a cukráren. Proč si ho neudělat i doma, když příprava je tak jednoduchá.

Recept:

8-12 osob         30 minut + 3 hodiny na ztuhnutí

 

250 g máslových sušenek

150 g másla

600 g mascarpone

400 g zakysané smetany

200 g cukr moučka

200 g celého máku (můžete i mletý)

10 g práškové želatiny

(4 lžíce vody)

 

Máslové sušenky rozmixujte najemno, přidejte rozpuštěné máslo a pomocí rukou prohnětejte, aby se ingredience co nejvíce spojily. Směs vysypejte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Rukou vše rovnoměrně natlačte na dno. Jako pomocník nám při téhle práci může posloužit například rovné dno sklenice či hrnečku. Takto připravený korpus vložte do lednice a nechejte ztuhnout. Mezitím si připravte krém.

Mascarpone, zakysanou smetanu, cukr a mák společně vyšlehejte. Želatinu v samostatném hrnci zalijte vodou, nechejte 5 minut nabobtnat. Poté pomalu zahřívejte, dokud se želatina zcela nerozpustí (nesmí se vařit). Po lžících k ní přimíchávejte krém. Vše vlijte do formy se sušenkovým korpusem a nechte minimálně dvě hodiny ztuhnout. Hotový cheesecake můžete ozdobit broskvemi, slaným karamelem, sezónním ovocem a levandulí.

Tip: Máslové sušenky můžete nahradit sušenkami kakaovými nebo karamelovými a pozměnit tak výslednou chuť dle vlastních představ.


< Zpět na aktuality

Novinky - výpis všech